Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/familiemekanikeren.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/familiemekanikeren.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/familiemekanikeren.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
Når hverdagen ændrer sig - Familiemekanikeren

Når hverdagen ændrer sig

Familiens medlemmer reagerer når der sker forandringer, der har betydning for familiens trivsel.

Familiens medlemmer reagerer forskelligt, ofte vil der være en i familien, som bliver den der råber højt om, at der er noget her vi skal have talt om og ændret på.

Eksempler på ændringer der kan have store konsekvenser for familiens trivsel:

Sorg:
Dødsfald i nær familie ændrer os og vores samspil med hinanden, og det rejser ofte spørgsmål om, hvordan det kan håndteres. Selvom sorg er en naturlig følelse, når vi mister mennesker vi holder af, er det voldsomt både for dem der bliver ramt, men også for dem der står ved siden af.

Skilsmisse:
Når en familie skilles har det altid konsekvenser for alle medlemmer og forskellige reaktioner, som det kan være svært at acceptere og forholde sig til. Det kan være svært at træffe beslutninger og lave aftaler når man følelsesmæssigt ude af balance.

Fødsel:
Nye medlemmer, udvidelse af familien også selv om det er planlagt, giver altid følelsesmæssige udfordringer, også nogle gange nogle meget uventede følelser. Det kan være svært at finde sig til rette i den nye rolle, og alle nybagte forældre er usikre på om de gør det rigtige, og mangel på søvn og rytme i dagligdagen kan forstærke den følelse.

Sammenbragt familie:
Når en ny familiekonstellation skal fungere sammen kræver det hårdt arbejde og kompromiser. Børn reagerer, når deres forældre vælger at danne ny familie, og det kan være svært at finde sig til rette, både for børn og voksne i de nye sammenhænge af ”pap” og ”bonus”. Hvad man end vælger at kalde det, skal der arbejdes med relationerne.

Sygdom:
Alvorlig sygdom kan betyde midlertidige eller varige forandringer i familien. Det kan være svært at takle selv at blive syg og samtidig at passe på sine børn eller ægtefælle, men det kan også være vanskeligt at være pårørende til alvorlig sygdom, for hvordan skaber man plads til sig selv.